Krajské kolo soutěže „Can you speak business English?“

Na začátku školního roku byly střední odborné školy z Moravskoslezského kraje přizvány na krajské kolo soutěže „Can you speak business English?“, které pořádá Obchodní akademie Přerov. Rozhodli jsme se této příležitosti využít a nejprve jsme pro studenty uspořádali školní kolo. To proběhlo 29. 10. s účastní 9 studentů. Nejúspěšnější byla Daniela Čeledová z 3. B. Na druhém místě se umístili Dia Doová z 4. A  a Václav Buchta z 4. C a na třetím místě Ondřej Klár z 4. B.

Společně s Danielou a Vaškem jsme 8. 11. vyrazili do Přerova reprezentovat naší školu v krajském kole. Soutěže se účastnilo 13 škol z Moravskoslezského a Olomouckého kraje, ze všech škol přijeli dva, případně tři studenti.

Soutěž byla výborně zorganizovaná, už za vstupními dveřmi na nás čekali studenti, kteří nás přivítali a pomohli nám zorientovat se na jejich půdě. Po vyřešení všech organizačních záležitostí proběhlo oficiální zahájení, kterého se zúčastnilo vedení školy i zástupci Olomouckého kraje. Pak přišla na řadu ta nejdůležitější část, Danielu a Václava čekaly těžké úkoly a poslechová cvičení z oblasti obchodní angličtiny. Test byl náročný a do finále se ze všech účastníků dostalo pouze 13 nejlepších.

Můžeme se pochlubit, že ve finálovém ústním kole jsme měli zástupce z naší školy. Daniela Čeledová nakonec ve velké konkurenci obsadila krásné 6. místo. Tímto jí ještě jednou moc gratuluji.

Veronika Polachová

Fotogalerie